Е то я най-сетне и 10 глава
10 глава
-Какво има? – попита Крис
-Тя ..... празна е Кристофър
От къщата се долуви странен шум. Алекс пристъпи бавно напред,но тялото исе скова,тя трепереше цялата,очите и пълни със сълзи сега бяха вперени в балкона.Отново шум,този път на криле и там се показа Каталина с тяло то на г-жа Уолтър в ръце .
-Нееее ... – изпища Алекс – Ка кво и стори ?
-Не,аз нищо Александра...ти и го причини.Казах ти да не се занимаваш с мен – каза п рез смях Каталина
-Какво? – Алекс едва говореше – Какво ти сторих,не съм ти направила нищо!
-Каталина ,защо си го направила? – попита Кристофър свил дланите си в юмруци
-Вие сте виновни! – Каталина стана сериозна – Защото не ме послушахте
-Да те слушам ли? И за какво?
Алекс съ що се ядоса,кръвта и кипеше ,искаше да исипе върху Каталина целия океан.
-Предупредих те Александра,предупредих те да оставиш Кристофър на мира
-Не ти принадлежа Каталина - обади се Крис – Чуй ме добре – Обичам Александра,обичам я много и ти нищо не можеш да сториш
-УОУ чакайте.Каталина това ,че ме предупредиго знам ,но и ти знаеш,че познавам Крис от месец,да имам чувства към него – тя го погледна в очите,да обичаше го – Но трябваше ли да намесваш леля ми в това? Защо не поговори с нас .....
-Млъкни глупачке – Каталина остави тялото на пода на балкона – Ти нищо не знаеш ... нито коя съм аз нито какъв е този град.
Крис опита да каже нещо,но Алекс сложи ръка на рамото му и пристъпи напред
-Глупачката тук си ти ,ако си мислиш,че не знам нищо....тази която не знае нищо си ти
-И какво си мислиш,че знаеш ...аз и Кристофър сме заедно ...
-Да ,да повече от 200 години – каза през смях Алекс
-Ама ти...как? – Каталина едва не падна от изненада
-Знам какво си Каталина и не ме е страх ..знам и за Кристофър...Но ти – ти нищо не знаеш за мен
-Ооо напротив скъпа...
Александра застина ...дали Каталина наистина знаеше..дали беше разбрала,че е придобила силата.
-Ти си дъщеря на една археоложка и латиноамериканец,който само пиеше...да майка ти беше тукашна,владееше ...огъня ,но ти – ти си едно нищо,обикновенна смъртна....
В този миг проблясна светлина,Каталина се издигна във въздуха под светлинна феерия,Алекс видя крилата й.
-Ангел си и какво? Паднал Каталина,паднал – изкрещя Алекс
-Не я предизвиквай – Крис бе придобил вампирски вид
-Ти жалка ... –и в този миг Каталина замлъкна.......